FRANCO VILLARAN

FRANCO VILLARAN is located at El Porvenir area in Seville, it is a new beauty center linked to fashion and health. With the aim of generating a welcoming and dynamic space, it is proposed to work with the concept of “zaguán” (entranceway), through which is organized the entire project, distributing uses and areas, it is a place of welcome and close relationship with public space.

YEAR 2017
LOCATION Sevilla. Spain
CLIENT Franco Villaran
STATUS Completed
PROGRAM Retail
TEAM LUGADERO (Javier Martínez, Marta Morera, Antonio Figueroa, Elisa Monge, Beatriz Pavón, Tamara Fernández)
VIDEO Summer Films

AWARD-WINNING PROJECT. 4P PREMIOS ASOCIACIÓN ANDALUZA DE DISEÑADORES 2018.

A fully glazed façade allows natural light to flood the interior, and the wooden cube-hall is the great host: a private-public space where you can rest in a covered area but in direct contact with the street and the urban landscape. The different uses that exist in this beauty center are located around the large central distributor that, in turn, contains the reception and toilets. Inside, two waiting areas are located on either side of the reception; Behind it are the space for the washbasin and the aesthetic cabinets.

The use of untreated materials is the main feature of the project. Sincerity of concrete, wood, installations, etc. contrasts with selected furniture whose finishes are intentionally artificial. The vanities, designed in direct collaboration with Jesús Franco, solve the storage needs. All the elements combine to create an atmosphere of relaxation, where the user and his well-being are the leitmotiv of everyday life in the beauty salon.